Professionele thuisverpleging regio Vlaanderen
24/7 bereikbaar op het nummer: 0495 88 46 79

Men zegt soms dat zorgverlening een roeping is, en dat is het ook voor ons! Thuisverpleging Onze Zorg is een geconventioneerde groep van zelfstandig verpleegkundigen en zorgkundigen die met alle mutualiteiten samenwerkt.  Als patiënt hoeft u zelf niets te betalen, onze zorgen worden rechtstreeks met de mutualiteit afgerekend.

Onze praktijk is opgebouwd rond drie belangrijke pijlers:

  • Communicatie/registratie
  • Kwaliteit
  • Individuele & persoonlijke zorg

In onze praktijk kiezen we ervoor om voor elke patiënt een samenwerking op te bouwen met alle partners uit de extra – en intramurale zorg. Op deze manier proberen we de multidisciplinaire samenwerking en zorgcontinuiteit, ook in de thuiszorg, in stand te houden.

In deze samenwerking vinden we “communicatie en registratie” zeer belangrijk. Daarvoor maken wij gebruik van een digitaal verpleegdossier waarin dagelijkse observaties en wekelijkse evaluaties worden neergeschreven. Afhankelijk van de nodige zorgen wordt een specifiek dossier opgemaakt.

Naast ons uitgebreid zorgdossier beschikken we over een uniek overdracht systeem. Maandelijks wordt een overdracht, al dan niet aangevuld met een foto, naar zowel de huisarts als naar alle behandelende disciplines in het ziekenhuis gestuurd.

Onze tweede pijler is “kwaliteit”. We leggen voor onszelf de lat zeer hoog. Onze hoge graad van kwaliteit wordt onder meer geleverd door:
24/24u verpleegkundige permanentie via ons centrale nummer 0495/884679
Specifieke opleidingen die we gevolgd hebben. (verpleegkundig pijnspecialist, referentie verpleegkundige wondzorg, referentieverpleegkundige palliatieve zorg, diabeteseducator…)
Theoretische kennis en technische vaardigheden die we blijven onderhouden door het systematisch volgen van bijscholingen en onze combinatie van thuiszorg met een job binnen het ziekenhuis.
We beschikken, in samenwerking met het ziekenhuis, over reserve materialen en reserve pompsystemen.
Zeer nauwe samenwerking met de arts specialist/huisarts
Voor de technisch verpleegkundige handelingen maken we gebruik van standaardprocedures

 “Individuele & persoonlijke zorg” op maat van de patiënt is onze derde belangrijke pijler. Als patiënt is het niet evident om zorgafhankelijk te zijn. We vinden het dan ook zeer belangrijk onze zorgen af te stellen op de individuele noden van de patiënt.

Thuisverpleging in uw regio

Verpleging aan huis nodig? Onze Zorg komt met veel plezier naar u toe! Bel ons voor meer informatie of maak een afspraak zodat we uw zorg aan huis kunnen bespreken!

Wenst u meer informatie?

Wilt u uw situatie bespreken? We staan u graag vrijblijvend te woord. Bel of mail ons via onderstaand contactformulier dan contacteren wij u zo spoedig mogelijk.


Uw adres ontbreekt.
Uw email adres ontbreekt.
Uw gsm of telefoon nummer ontbreekt.
Uw postcode ontbreekt.
Uw bericht ontbreekt.

Laatste Nieuws

19 maart 2018
Is zelfstandig verpleegkundige in hoofd- of bijberoep iets voor jou? Kom vrijblijvend langs op onze open infodag...
17 mei 2017
In 2012 maakten we de keuze om thuisverpleging aan te bieden in de grote Gentse regio. Onze ervaring binnen de muren van het ziekenhuis vormde de basis voor het kwaliteitsgerichte beleid die we voorop...
26 maart 2017
Onze Zorg beschikt sinds dit jaar over een eigen skillslab. Verpleegkundigen kunnen er de nieuwste technieken en procedures aanleren en aan zelfevaluatie doen. Het skillslab is uitgerust met twee oefe...